collage klaargemaakt natuurvlees
|

Tips voor kleine huishoudens

Ik ben alleen, hoe groot zijn jullie porties? Die vraag zit regelmatig in onze inbox. De porties zijn niet heel groot, maar een portie gehakt van 250 gram hoef je echt niet in 1x op te eten. De porties hoeven geen belemmering te vormen, en kunnen juist heel handig zijn voor je maaltijdplanning.

Tijd voor wat tips en tricks.

Als je op de pagina ‘bestellen’ klikt dan zie je al onze producten. Elk product kun je aanklikken voor een uitgebreidere omschrijving, hier worden ook de porties vermeldt.

Het meeste vlees is verpakt per 200 of 250 gram. Dat is veel voor 1 maaltijd voor 1 persoon. Maar voor 2 maaltijden is het juist ideaal. En dan hoef je echt niet 2 dagen achter elkaar dezelfde maaltijd te eten.

Een paar voorbeelden:

  • Alle gehakt bakken en er vervolgens 2 x van eten. In de koelkast is het na bereiden nog dagen houdbaar. Dus bereiden en bv in een wrap eten op dag 1 en vervolgens in de gevulde paprika als tweede maaltijd op dag 3 of 4.
  • Biefstuk, entrecote en rib eye wordt per 250 gram verpakt, dit zijn meestal 2 stuks. Biefstuk bereiden en weer opwarmen is voor de malsheid niet een goed idee. Maar ook zonder het te bereiden kan het  vlees na ontdooien nog wel even in de koelkast. Zo kun je op dag 1 een biefstukje eten, de tweede biefstuk onbereid in de koelkast laten en eten op dag 3. Hetzelfde kan probleemloos met saucijsjes, hamlappen, beefburgers enzovoort.
  • Een andere optie is het vlees bereiden (bv stoofvlees) en vervolgens in 1 persoons porties weer invriezen. Dit kan ook als het al een complete maaltijd is. Bv bolognese saus, of stoofpotje met groente. Bijna al het vlees kun je bereiden en weer invriezen, alleen in geval van biefstuk, entrecote en rib eye gaat het ten koste van de kwaliteit en malsheid. Dan heb je al een kant en klaar maaltijd in de vriezer. Ideaal voor een drukke dag.

De kip producten zitten per 1 kg in een zak, maar doordat de producten los gevroren zijn kun je heel goed portioneren. Voor 1 persoonshuishoudens zal dit geen probleem vormen. De kipfilets zijn wel wat groot voor 1 persoon, meestal 200 gram per stuk. Ook deze kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Of kies voor de kipfiletreepjes, dan kun je elke gewenste portie uit de zak halen.

Heb jij nog een goede tip als aanvulling, of loop je ergens anders tegen aan, laat het ons vooral weten!

Vergelijkbare berichten