Ons kippenvlees komt bij pluimveehouder Bakx vandaan. Hij gebruikt helemaal geen antibiotica en toont dat aan met officiƫle overzichten. Elke vleeskuikenhouder houdt zijn antibioticagebruik bij, dit is verplicht. Tweemaal per jaar maakt het productschap vlees, vee en eieren hiervan een overzicht. Hierin wordt het antibioticagebruik op het betreffende bedrijf vergeleken met het landelijk gemiddelde. Sommige zitten boven het gemiddelde, sommigen op en anderen onder het gemiddelde. Deze overzichten verstrekt vleeskuikenhouder Bakx elk half jaar aan ons, om inzichtelijk te maken dat zijn kip helemaal zonder antibiotica groot gebracht wordt.

En Bakx gaat nog verder dan dat. Hij laat vrijwillig regelmatig het kippenvlees in een laboratorium testen op ESBL en salmonella. Uit de laatste test blijkt dat het kippenvlees wederom vrij is van ESBL en salmonella. Dit is erg goed nieuws voor uw gezondheid!

De transparantie hierover is voor ons, en voor onze klanten erg belangrijk. We vroegen ons dan ook af, waarom de testen nergens anders gedeeld worden? Als de consument bewust moet kunnen kiezen, dan is deze transparantie informatie nodig. De consument weet vaak niet dat deze overzichten bij elke pluimveehouder liggen. Iemand die ze niet wil laten zien heeft iets te verbergen.

Weet wat je eet.

Antibioticagebruik bij pluimveehouder Bakx.