Hoera, we bestaan 8 jaar. Met deze kudde hooglanders is ons bedrijf begonnen.

De geschiedenis van ons bedrijf gaat veel verder terug, maar 8 jaar geleden hebben we ons bedrijf ingeschreven bij de KvK.

In 1992 startte Jelwin’s vader met een kudde Schotse Hooglanders. Hij was varkensboer, maar hij vond de hooglanders zulke mooie dieren. Kuipers senior overleed in 2005 en wij namen de koeien onder onze hoede. Af en toe ging er een koe naar de slager en stuurde Jelwin aan familie, vrienden en bekenden een mail met de vraag of ze vlees wilden bestellen. Toen was een pakket van 10 kilo de enige optie.

In de jaren die volgden groeide de animo enorm. Mede door het enthousiasme werd het ook ons steeds duidelijker hoe bijzonder het grasgevoerde vlees eigenlijk is. Een prachtig gezond alternatief voor vlees uit stallen.

In 2011 hebben we de sprong gewaagd. Ymkje zei haar baan bij de NVWA vaarwel, en Jelwin liet de varkensstallen achter zich. Dat was spannend, maar voelde goed. De stallen uit, de natuur in!
Op dat moment was er nog geen enkel bedrijf met een concept gelijk aan de onze, dus of het toekomstbestendig was moest nog blijken. Gelukkig bleek het een hele goede keuze te zijn die perfect bij ons past.

Als je voor natuurvlees kiest dan denk je waarschijnlijk bewust na over wat je eet. Je vindt net als wij dat vlees eten kan, maar dan alleen van dieren waar goed voor is gezorgd, op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Dat was onze begin gedachte, en deze hebben we nooit losgelaten.

We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet, dankzij de grote groep klanten die we inmiddels om ons heen verzameld hebben. Als het aantal bewuste vleeseters groeit verandert er langzaam iets!

Zou je ons willen helpen? Stuur anderen een linkje naar onze website. Onze dank is groot.

 

Enthousiaste groet,

 

Jelwin en Ymkje

 

De foto hieronder is 6 jaar oud.

Vergelijkbare berichten