Zaterdag 22 november en zaterdag 20 december organiseren we een proeverij voor iedereen die wil kennismaken met grasgevoerd natuurvlees en de antibioticavrije kip.

Op 22 november kunt u proeven:

Rollade, kipreepjes in perziksaus, saucijsenbroodjes, gehaktballetjes en pompoensoep.

Op 20 december maken we weer andere lekkernijen. Op beide dagen is Marijke van Puur jezelf voor jezelf aanwezig voor het geven van voedingsadvies en tips.

U bent welkom tussen 10.00 en 13.00 uur.

Hieronder de recepten van de kipreepjes, gehaktballetjes en saucijsenbroodjes.

 

KIPREEPJES IN PERZIKSAUS

Ingrediënten:
500 gr kipreepjes
blik perziken
50 gr roomboter of kokosolie
40 gr bloem of arrowroot
Kipkruiden

Bereiding:
Giet de perziken af en vang de siroop op in een maatbeker, vul dit aan met water tot 5 dl. Snijd de perziken in stukjes. Bestrooi de kipreepjes met kipkruiden.
Smelt de roomboter in de pan tot deze licht bruin is, braad de kipreepjes rondom bruin en schep ze met een schuimspaan op een bord.
Doe de bloem (of arrowroot) in één keer al roerende met een garde in de pan waar de jus van de gebakken kipreepjes nog in zit. Roer tot een gladde emulsie, giet er al roerende iedere keer een beetje van de aangelengde siroop van de perziken bij en breng weer aan de kook, ga zo tot alle siroop erdoor geroerd is, beetje voor beetje en iedere keer weer aan de kook laten komen.
Kook de saus al roerende nog 2 minuten zachtjes door.
Voeg de kipreepjes en de perzik toe.

Lekker met gekookte rijst en een frisse salade.

GEHAKTBALLETJES

Ingrediënten:
500 gr gehakt
2 boterhammen zonder korst
1 ei
1 beker paneermeel / amandelmeel of kokosmeel
3 theelepeltjes gehaktkruiden
2 eetlepels gedroogde gesnipperde uitjes
1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel currysaus
Een scheutje melk
Roomboter of ossewit

Bereiding:
Doe de gehakt in de kom, doe daarbij de paneermeel (of amandelmeel of kokosmeel), het ei, de gehaktkruiden, de gedroogde uitjes, de mosterd en de currysaus. Leg hier boven op de twee sneetjes brood en schenk wat melk over het brood. Kneed dit alles door elkaar. Draai hier kleine balletjes van en bak ze op een half vuur rustig rondom gaar en bruin in de roomboter of ossewit.

SAUCIJZENBROODJES:

Ingrediënten:
1 pakje bladerdeeg
Benodigdheden voor gehakt zie recept gehaktballetjes, zonder de uitjes en de curry saus.
1 ei
Bakblik met bakpapier.

Bereiding:
Leg de bladerdeegplakjes op het aanrecht en laat ze 10 minuten ontdooien.
Maak volgens het recept van de gehaktballetjes de gehakt vulling voor de saucijzenbroodjes.
Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de plakjes bladerdeeg in de lengte éénmaal door, leg nu op iedere helft wat gehakt en vouw dicht.
Druk de randjes goed aan. Leg deze op de bakplaat. Als ze allemaal klaar zijn smeer je ze in met wat losgeklopt ei. Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven voor zo’n 20 a 25 minuten, tot ze gaar en bruin zijn.

Vergelijkbare berichten