Over boer Kuipers

Als je voor ons vlees kiest dan denk je waarschijnlijk bewust na over wat je eet. Je vindt net als wij dat vlees eten prima kan, maar dan alleen van dieren waar goed voor is gezorgd , op een manier die het milieu zo min mogelijk belast.

En dan wil je wellicht ook wel weten wie de mensen achter dat vlees zijn, Jelwin Kuipers en Ymkje Bosma dus. Als bescheiden Noordelingen vinden we dat eigenlijk maar niets, een pagina over onszelf. Maar vooruit, we willen natuurlijk wel graag ons gedachtegoed met je delen.

Over ons

Wij zijn Jelwin en Ymkje. We zijn eigenaar van een kudde Schotse Hooglanders én een kudde Hereford runderen. Toen we jaren geleden ontdekten wat voor bijzonder vlees de grazende natuurbeheerders opleverden, zijn we ons, naast het boer zijn, gaan richten op de verkoop van dit vlees.

Jelwin en Ymkje hooglanderboer

De gedachte

Vlees eten terwijl je niet weet hoe het dier geleefd heeft, wat het heeft gegeten en hoe het product tot stand is gekomen. Dat is voor ons ondenkbaar. Vlees eten kan, maar alleen als het een gezond product is afkomstig van dieren waarvoor goed gezorgd is.

Met die gedachte zijn we begonnen met de verkoop van het vlees. In eerste instantie alleen vlees van onze Schotse Hooglanders, vandaar onze naam. Vervolgens kwam de uitbreiding met andere oerrassen die ook het hele jaar buiten konden grazen. Omdat ons product aansloeg, en ons klantenbestand groeide met zoveel nieuwe mensen, gingen we op zoek naar samenwerking met andere boeren. Maar niet voordat we alle ins en outs wisten van die boer. Zodat we kunnen garanderen dat ook zij werken op die manier die het vlees zo duurzaam en gezond maakt. Met koeien die alleen maar buiten gras grazen en daarmee een gezond en duurzaam product produceren waar je met een goed gevoel van mag genieten.

Het is onze passie om jou te kunnen voorzien van een diervriendelijk en verantwoord stukje natuurvlees. Terug naar de basis, met gezond vee en puur vlees. Gekruid met keltisch zeezout en kruiden in plaats van e-nummers. Rechtstreeks van de boer naar jouw keukentafel!

Echte verhalen

Het is zoals het is. Bij ons zie je echte foto’s en hoor je de echte verhalen. We hebben een grote allergie voor zaken die anders voorgespiegeld worden als dat ze zijn. We vinden het een van onze belangrijkste taken om je eerlijk te informeren, zodat je écht weet wat je eet.

Daag ons daarin vooral uit, geen vraag is te gek :). En neem ons niet kwalijk dat we soms wel eens een hard oordeel hebben over vlees in de supermarkt …

En verder

Jelwin en Ymkje hebben een passie voor natuur, dieren en gezond eten. We wonen beide in het Groningse Opende, op de grens van het Groninger Westerkwartier en de Friese Wouden.  Op onze huiskavel zijn altijd een aantal koeien te vinden, maar de meeste dieren staan verderop in de natuurgebieden.

entlebucher sennenhond silke

Jelwin is een echte boer. Hij brengt veel tijd door tussen onze koeien, maar maakt ook graag tijd voor telefoontjes van klanten.
Ymkje heeft een passie voor de natuur. Mailtjes, de website en de bestellingen zijn bij haar in goede handen. Goed voor dieren zorgen is onze tweede natuur. Zo was Ymkje zelfs een paar jaar vegetariër, totdat ze wist dat het toch kon; vlees eten én zeker weten dat de dieren een goed leven hebben gehad.

Leuk detail is dat we laatste jaren best vaak ook vegetariërs aan de telefoon krijgen. Als je zwanger bent en je hebt ijzerrijk vlees nodig voor de groei van je baby, dan wil de verloskundige je namelijk nog wel eens doorverwijzen naar onze website. En terecht, want juist dan wil je jezelf ook het beste voeden toch?!

Jelwin kuipers met boer junior

Genoeg over ons. Want we kunnen het niet alleen. Lees meer over onze met zorg uitgekozen partners.