Jelwin en Ymkje, oprichters schotsehooglanders.nl

De start

Jelwin en Ymkje zijn de mensen die in 2012 gestart zijn met SchotseHooglanders.nl. Met een passie voor natuur, dieren en gezond eten. Toen we jaren geleden ontdekten wat voor bijzonder vlees de grazende natuurbeheerders opleverden, zijn we ons -naast het boer zijn- gaan richten op de verkoop van dit vlees.

Woonachtig in het Groningse Opende, op de grens van het Groninger Westerkwartier en de Friese Wouden, met onze dochter, zoon, kippen en veel Schotse Hooglanders en Hereford runderen. Op onze huiskavel zijn altijd een aantal koeien te vinden, maar de meeste dieren staan verderop in de natuurgebieden.

Groei

We werken met heel veel plezier om je te kunnen voorzien van duurzaam en gezond vlees.
In de loop der jaren is ons assortiment steeds verder uitgebreid, met bijvoorbeeld vleeswaren, bottenbouillon en varkensvlees. Steeds meer klanten hebben ons bedrijf ontdekt, hierdoor kunnen we het niet meer alleen met onze eigen kuddes. We werken samen met zorgvuldig uitgezochte partners. Bijzondere boeren en goede, kleinschalige slagers.

2022

Begin 2022 is Ymkje uit het bedrijf gestapt.
Dit zegt ze er zelf over: “SchotseHooglanders bestaat dit jaar 10 jaar. In deze jaren hebben we samen met hart en ziel gewerkt aan dit bedrijf. Jelwin en ik waren op relationeel én op zakelijk gebied partners. We hebben samen het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Na de scheiding in 2011, bleven we samenwerken en natuurlijk samen onze kinderen opvoeden. Aan die samenwerking binnen het bedrijf komt nu, begin 2022 een eind.

Na lang wikken, wegen en puzzelen hebben we besloten dat ik uit het bedrijf ga en Jelwin de eigenaar blijft. Dat is voor ons beide uiteraard schakelen. Gelukkig heeft Jelwin goede medewerkers gevonden waar ik mijn taken met een gerust hart aan kan overlaten.

Ik ben trots op wat we hebben kunnen neerzetten. Trots op de goede samenwerkingen met onze slagers, andere boeren, leveranciers en onze verzenders. Trots op zo’n mooie klantenkring van bewuste vleeseters. Ik heb genoten van de mooie contacten met jullie, telefonisch, per mail en op onze afhaaldagen en open dagen. Ik weet zeker dat SchotseHooglanders.nl een mooie toekomst heeft en nog vele mensen blij gaat maken met gezond grasgevoerd vlees. SchotseHooglanders blijft in mijn hart zitten”.

Meer over ons?

  • Jelwin herkent al zijn koeien al van ver.
  • Onze zoon Boaz is een boer is spe. Hij is gek op de koeien én op de trekker.
  • Jelwin was vroeger varkensboer, het intensieve boeren stond hem steeds meer tegen. Dat moest anders kunnen.
  • Ymkje at een blauwe maandag vegetarisch. Tot ze er achter kwam dat het ook mogelijk was vlees te eten van dieren die een goed leven hebben gehad.
  • SchotseHooglanders begon met een mailtje aan vrienden en bekenden wanneer er een koe naar de slager ging.

Als je meer wilt weten over ons en de gedachte achter Schotse Hooglanders, lees dan even verder bij ‘boer Jelwin‘.
Je kunt natuurlijk ook nog veel meer te weten komen over onze partners.

boer Jelwin

Jelwin Kuipers, eigenaar van schotsehooglanders.nl

Onze partners

partners schotsehooglanders

Of bekijk eerst het stappenplan bestellen.