Onze open dag is inmiddels weer achter de rug en we kijken terug op een fantastische dag, met een overweldigende opkomst. We hebben genoten.

Dank aan de mensen die dit hebben mede mogelijk gemaakt; Co Bakx, Arnold Vergeer, Herman ter Weele, Sander en Roos Kerkhoffs, Danielle Dekker, Petra Bierman, Wikje, Anniek, Janneke, Priscilla, Danielle en Gé Brander, Eppie Bosma, Orlando en Anna, Ruben en Imke, Antoinet, HP events, Marijke Koetsier en natuurlijk alle aanwezigen. Voor herhaling vatbaar!

Met dank aan oa. Studio Smik voor de foto’s.

 

 

AANKONDIGING VOORAF:

 

We bestaan 5 jaar en hopen met jou op onze open dag op zaterdag 13 mei het glas te heffen.

De open dag is van 10 tot 16 uur.
Programma
Hele dag doorlopend;
  • Schotse Hooglanders kijken én uitleg van boer Jelwin
  • Unieke demonstratie uitbenen van een achterbout door onze slager Herman ter Weele.
  • Natuurvlees van de BBQ.
  • Middeleeuws koken én koken met wilde bloemen en kruiden met Culivents.
  • Boogschieten Boogschuttersgilde Fryske Wald.
  • Bewonder de buitenvarkens van boer Sander en Roos Kerkhoffs van Sanderhof. En natuurlijk kun je Sander en Roos al je vragen over de varkens en het varkensvlees stellen.
  • Workshop tapas hapjes maken met Petra Bierman, opgave kan ter plekke via een intekenlijst.
  • Volop hapjes proeven.

Om 10.30, 13.30 en 15.00 uur

  • Workshop “Hoe slacht ik een kip?”. Vroeger kon iedereen een kip slachten, maar wie heeft deze oerambacht tegenwoordig nog in de vingers? Leer villen en uitbenen op onze open dag onder deskundige begeleiding. De kosten daarvan zijn 10,- en je krijgt het resultaat mee naar huis. Opgave alleen vooraf met een mailtje naar info@schotsehooglanders.nl. De workshop is in een tent, meekijken mag zonder opgave.

Om 11.00 uur

  • Lancering van de flexiburger, Danielle van Kookmee maakte voor ons heerlijke burgers van 50% plantaardige ingrediënten en 50% natuurvlees. Een met groente, zeewier en gehakt en een met noten en gehakt. Natuurlijk zonder de ongezonde toevoegingen. Proeven en uitleg.
Als je natuurvlees, vlees van buitenvarkens en / of antibioticavrij kippenvlees wilt kopen kun je dit vooraf bestellen tot woensdag 10 mei 12.00 uur. Kies dan voor afhalen op zaterdag 13 mei. Voor spontane beslissers hebben we vlees zolang de voorraad strekt.
Welkom! Heel graag tot zaterdag 13 mei

Vergelijkbare berichten