We waren vereerd dat we op tweede kerstdag in de uitzending van BinnensteBuiten mochten.

Een paar weken geleden kwam het telefoontje, of wil in de uitzending wilden. En natuurlijk wilden we dat graag.
Sander en Roos Kerkhoffs van ‘s Andershof gingen ons al voor in de uitzending van kerst 2016, en nu waren wij aan de beurt.

Een cameraman, geluidsman en regisseur kwamen een hele dag langs om de beelden te maken. Er komt heel wat kijken bij het maken van een tv uitzending van BinnensteBuiten weten we nu. Naast een hele dag filmen voor 8 minuten uitzendtijd, zat de  BinnensteBuiten crew met hun bus vast in de modder op weg naar de Lettelberterpetten. Na wat duw en trekwerk konden ze weer door… Gelukkig werd erom gelachen en maakten de prachtige koeien alle moeite weer goed.

 

Het resultaat was te zien op dinsdag 26 december op NPO2. En je ziet het hier op de site van Binnenstebuiten.

“In Opende, Groningen, hebben Ymkje en Yelwin een oude boerderij. Zij houden van het zogenaamde ‘slow boeren’, waarbij ze hun vee de tijd geven in alle gezondheid op te groeien. Het is geen alledaags vee dat zij hebben: Schotse Hooglanders en Hereford koeien. Met name de Schotse Hooglanders met hun rode vacht en gigantische horens zijn een lust voor het oog. Yelwin voert de kleine kudde tegenover zijn huis met wat hooi bij, de overige kuddedieren doen nuttig werk in een nabijgelegen natuurgebied. Een win-winconstructie met aan het eind een eerlijk stukje vlees.”

 

Binnenstebuiten_schotsehooglanders   Binnenstebuiten_opname_schotsehooglanders

 

Vergelijkbare berichten