We werken samen met verschillende partners

Na de start van SchotseHooglanders.nl kwamen we in contact met unieke boeren. Door samenwerking met hen kunnen we een breder assortiment aanbieden zodat jullie ook kip, kaas en varkensvlees bij ons kunnen bestellen.

Ook varken, kaas en kip door samenwerking

Een aantal jaren geleden werd onze eigen kudde te klein om iedereen van grasgevoerd natuurvlees te voorzien. We zijn op zoek gegaan naar boeren die net als wij 100% grasgevoerd werken en die geen antibiotica gebruiken. Boeren die oerrassen houden zoals de Schotse Hooglander en Hereford runderen. Zo kunnen wij meer mensen van eerlijk en gezond vlees voorzien.

Natuurbeheer en vleesverkoop samen komen

We kennen onze partners goed en weten zeker dat ze werken volgens dezelfde principes als wij. Middels deze pagina stellen we onze partners graag aan je voor.

Co en Marion Bakx antibioticavrije kippenhouderij

Familie Bakx

Co en Marion Bakx wonen en werken in Frieschepalen (Friesland). Co is kippenboer maar geen gewone. We kennen hem als uiterst precies. Dat moet ook, want alleen dan kunnen zijn kippen antibioticavrij opgroeien. Het secuur werken zie je terug in alle stappen. Het voer voor de kippen is perfect van samenstelling en wordt voortdurend getest. Tot en met de slacht worden de kippen en het vlees zorgvuldig behandeld. Co wil bijvoorbeeld alleen laten slachten in de ochtend wanneer de slagerij van Heijs in Leek nog brandschoon is. Co Bakx staat er dan met de neus bovenop, want ‘het is mijn product en ik ben verantwoordelijk’. En dat werkt, blijkt uit de testen op ESBL en salmonella. Meer over deze bijzondere boer lees je hier.

Sander met zijn buitenvarkens

Sander Kerkhofs van sAndershof

Sander wilde van jongs af aan boer worden, maar dan op een andere manier. “Er moet landbouw mogelijk zijn die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, wat heerlijke producten oplevert en geen vervelende gevolgen heeft. Ook niet voor generaties na ons.” En dat is hem gelukt. In Etten (Gelderland) wroeten en grazen de bonte bentheimers van Sander de hele dag buiten. Bij slecht weer kunnen ze schuilen in een schuilhut met stro. Deze manier van varkens houden kost meer, maar levert een eerlijk en smaakvol product op. Meer over dit bedrijf lees je hier.

Petra Vergeer van Kaasboerderij de zeven koeien

Familie Vergeer

Wij werken grasgevoerd maar Arnold Vergeer doet dat ook. Als melkveehouder is dat helemáál uniek. De koeien geven hierdoor minder melk maar zijn daarentegen super gezond. Ook gebruiken ze geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Arnold en Petra Vergeer hebben in Doldersum (Drenthe) 7 koeien en verwerken zelf de melk tot heerlijke rauwmelkse kazen. Dat deze koeien A2 melk geven is getest en gecertificeerd door een laboratorium. Met recht een bijzonder bedrijf. Lees hier meer

Slager Schotse Hooglanders

De Slager

Een heel belangrijke schakel is onze slager. Als boer zorgen we jarenlang zo goed mogelijk voor onze koeien en diezelfde zorg willen we terugzien wanneer het dier naar de slager gaat. We werken samen met kleinschalige slagers.

Als je hier meer over wil lezen, ga dan naar deze pagina

Afbeelding Nederland met aangegeven waar de kuddes lopen

Natuurvlees

Een aantal jaren geleden werd onze eigen kudde te klein en zijn we gaan samenwerken met boeren die net als wij 100% grasgevoerd werken en die geen antibiotica gebruiken. Deze koeien lopen net als onze dieren in natuurgebieden. Kennismaken met deze boeren en hun kuddes kan op deze pagina over natuurvlees

Als je op het kaartje hier links klikt, ga je naar een overzicht van alle natuurgebieden waar onze dieren lopen.

Klik hier om direct te bestellen, of wil je eerst nog weten hoe het bezorgen in zijn werk gaat?