kogelbiefstuk natuurvlees

kogelbiefstuk van grasgevoerd natuurvlees aan één stuk, uit de oven

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Zorg ervoor dat het vlees goed op kamertemperatuur is
  2. Strooi keltisch zeezout en peper over het vlees
  3. Verwarm de oven voor
  4. Bak de kogelbiefstuk aan alle kanten bruin in boter of ossewit, niet doorbakken, alleen dichtschroeien
  5. Leg het vlees op een rooster met een lekbak eronder
  6. Steek een thermometer in het dikste stuk van het vlees, stel de thermometer in op 50 tot 55 graden
  7. Het op temperatuur laten komen van het vlees kan op 2 manieren;
    a. slow cooking; zet de oven 15 graden hoger dan de kerntemperatuur moet zijn (bv op 65 graden), het duurt een 80 tot 90 minuten voordat het vlees op temperatuur is
    b. doe de oven aan op 175 raden, het duurt ongeveer 30 tot 45 minuten voor het vlees op temperatuur is
  8. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

Vergelijkbare berichten