Schotse Hooglanders bestaat deze maand officieel 5 jaar!

De geschiedenis van ons bedrijf gaat veel verder terug, maar 5 jaar geleden hebben we ons bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In 1992 startte Jelwin’s vader met een kudde Schotse Hooglanders. Hij was varkensboer, maar hij vond de hooglanders zulke mooie dieren. Kuipers senior overleed in 2005 en wij namen de koeien onder onze hoede. Af en toe ging er een koe naar de slager en stuurde Jelwin aan familie, vrienden en bekenden een mail met de vraag of ze vlees wilden bestellen. Toen was een pakket van 10 kilo de enige optie.

In de jaren die volgden groeide de animo enorm. Mede door het enthousiasme werd het ook ons steeds duidelijker hoe bijzonder het grasgevoerde vlees eigenlijk is. Een prachtig gezond alternatief voor vlees uit stallen.

In 2011 hebben we de sprong gewaagd. Ymkje zei haar baan bij de NVWA vaarwel, en Jelwin liet de varkensstallen achter zich. Dat was spannend, maar voelde goed. De stallen uit, de natuur in!
Op dat moment was er nog geen enkel bedrijf was met een concept gelijk aan de onze, dus of het toekomstbestendig was moest nog blijken. Gelukkig bleek het een hele goede keuze te zijn die perfect bij ons past.
Nu 5 jaar later voorzien we steeds meer mensen van een verantwoord stukje natuurvlees en ook het aantal boeren waar we mee samenwerken is gegroeid.

Onze begin gedachte hebben we nooit losgelaten;
“Vlees eten terwijl je niet weet hoe het dier geleefd heeft, wat het heeft gegeten en hoe het product tot stand is gekomen. Dat is voor ons ondenkbaar. Vlees eten kan, maar alleen als het afkomstig is van dieren waarvoor goed gezorgd is.”

We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet, dankzij de grote groep klanten die we inmiddels om ons heen verzameld hebben. Als het aantal bewuste vleeseters groeit verandert er langzaam iets!

Bij een jubileum hoort feest. Niet nu, maar we kunnen wel vast verklappen dat we zaterdag 13 mei een open dag gaan organiseren. Dat wordt een topdag met van alles te zien, proeven en te beleven.

Enthousiaste groet,

Jelwin en Ymkje

 

 

 

Vergelijkbare berichten