hooglanders

Herfst en tijd voor bezinning. Lees hier onze overwegingen.

 

Het is nog september, maar het lijkt al bijna herfst. Onze Schotse Hooglanders zompen af en toe door natte gebieden. Gelukkig kent elk gebied zoveel variatie dat ze ook hoog en droog kunnen liggen.

De herfst is voor sommigen de tijd voor bezinning. Zou dat de groeiende interesse voor gezond voedsel verklaren? Mensen zijn de misleiding, suikerverslaving en e-nummers zat en zijn massaal op zoek naar alternatieven.

Ook voor ons komt er tijd van bezinning aan. We vinden het belangrijk om voor ogen te houden waar we naar toe willen. We blijven werken aan het bekend maken van 100% grasgevoerd vlees. We staan met hart en ziel achter dit product omdat het veel doet voor uw gezondheid, maar ook meehelpt aan een duurzamere aarde. We zijn te klein om overal gehoord te worden, dus we hopen op uw hulp. Deel onze boodschap en maak anderen ook enthousiast voor grasgevoerd vlees. Online of door het ophangen van onze flyer.

De agrarische sector is altijd ‘vraag gestuurd’ geweest. Als de vraag naar 100% grasgevoerd vlees stijgt dan zullen meer koeien groeien van gras in plaats van groeien van graan, maïs en soja.

We zullen ons de komende tijd ook bezinnen over het steunen van een ontwikkelingsproject. In Ethiopië runnen Nederlandse boeren samen met Ethiopeanen een grasgevoerde melkveehouderij. Dit is op ontzettend veel vlakken goed voor de lokale, vaak arme, bevolking. Later hierover meer.

Update voorjaar 2016, deze boerderij is afgebrand. Het project gaat in een andere vorm door. We zoeken door naar een ontwikkelingsproject wat bij ons past.

IMG_1447

Hier lees je nog meer over de gedachte achter SchotseHooglanders.

Vergelijkbare berichten