Jelwin met Schotse Hooglander met mooie wolken

Geen glyfosaat in grasgevoerd vlees

Grasgevoerd vlees heeft een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren, een hoger CLA gehalte en een hoger vitamine A en E. Daardoor is het goed voor hart- en bloedvaten en heeft het waarschijnlijk een positief aandeel in de bescherming tegen kanker.

Een klant wees ons op nog een voordeel van 100% grasgevoerd vlees. Het is vrij van glyfosaat resten.

Dieren die graan en soja (krachtvoer) eten krijgen glyfosaat binnen. Dat zit zo; graan en soja teelt gaat vaak gepaard met spuiten van roundup. Wanneer deze producten vervolgens gegeten worden door mensen of dieren, dan bevatten ze een residu glyfosaat. Via het vlees komt dit ook ons lichaam binnen.
Glyfosaat is een synthetisch aminozuur wat lijkt op een aminozuur genaamd glycine. Glyfosaat verdringt glycine in het lichaam, en verstoort zo de werking. Het haalt mineralen weg, doodt goede bacteriën in de darmen en vernietigt het collageen.
Vermijden dus, en dat lukt met vlees van dieren die 100% grasgevoerd gehouden worden op land wat vrij is van bestrijdingsmiddelen.

Dank Tine van Slooten voor het delen van deze waardevolle informatie.

Vergelijkbare berichten