Nienke Gottenbos is darmfloratherapeut en voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw en auteur van de boeken De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter – Bakt ze Bruin.

We zijn er trots op dat Nienke 15 december haar kennis, humor en praktische tips komt delen in het Baron Theater te Opende!
In haar lezing vertelt ze op luchtige wijze over het belang van de darmflora & darmgezondheid. Je darmflora heeft een enorme invloed op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht.

Ben jij erbij? Dan weet jij straks alles over je darmbewoners en help je je bacteriën en jezelf gezond de feestdagen door!

Datum: lezing 15 december 2018
Tijdstip: 15.00 uur tot 17 uur
Locatie: Baron Theater te Opende
Kosten: €12,50, inclusief gezond hapje en drankje.

Bestel je kaarten hieronder.

 

Totaal: € -

 

 

 

De Poepdokter: gezond de feestdagen door!

Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? De belangrijkste manier om je darmbacteriën (en daarmee de rest van je gezondheid) te ondersteunen is via je voeding én via stressmanagement.

Twee onderwerpen die in de drukke feestdagenperiode behoorlijk actueel zijn!

Nienke Gottenbos is darmfloratherapeut en (eigenwijs) voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw (naar het gelijknamige blog) en auteur van de boeken De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont, De Poepdokter – Bakt ze Bruin en De Poepdokter junior – Tips voor een gezonde bibs.

In haar lezing vertelt Nienke op luchtige wijze over het belang van de darmflora & darmgezondheid. Je leert (van) alles over het spijsverteringssysteem, waarom de darmflora een belangrijke pijler is onder de gezondheid – en natuurlijk hoe je je buik & bacteriën zo gezond mogelijk kunt houden.
Verder bespreken we praktische tips om de feestdagen gezond en stressvrij door te komen. We gaan dieper in op de rol van gezond eten – maar vooral ook genieten – tijdens Kerst en Oud & Nieuw, en je leert welke invloed grasgevoerd vlees eigenlijk heeft op je darmflora…
Met veel humor en praktische tips weet jij straks alles over je darmbewoners en help je je bacteriën en jezelf gezond de feestdagen door!

De lezing is in het mooie Baron Theater van Opende (Verbindingsweg 9 te Opende).

 

Deze lezing is onderdeel van de Open Dag van SchotseHooglanders. Voorafgaand aan de lezing ben je welkom bij ons op de boerderij (Kaleweg 13 te Opende). We starten om 10 uur en sluiten af om richting het Baron theater te gaan om 14.30 uur.

Het Baron theater is op loopafstand (1,2 km), maar er is ook voldoende parkeergelegenheid bij het theater.
Open dag programma
Op onze open dag kun je rondkijken op de boerderij en natuurlijk zijn er rondleidingen bij de Schotse Hooglanders en de Hereford runderen (doorlopend)

Daarnaast:
Prachtige wandeling van 3 of 5 kilometer, langs de Schotse Hooglanders (doorlopend)
Vragen stellen, hapjes proeven én ook maken (12 en 13.30 uur) in het voedingscafé bij Danielle (van Smakelijk weten)
Winterbbq en snert
Workshop bottenbouillon maken volgen bij Mariska (van Innerstrength coaching) om 11, 13 en 14 uur
Arnold van kaasboerderij De Zeven Koeien is aanwezig met rauwmelkse kazen en zuivel van zijn grasgevoerde koeien

Bioweb Fryslan is aanwezig met een stand met groente en andere gezonde voedingsmiddelen
Verder kun je je bestelling natuurvlees ophalen, en ook nog spontaan besluiten wat natuurvlees mee te nemen.
(Het ophalen van je bestelling kan ook na de lezing, zodat het vlees tot die tijd in de vriezer blijft)
De open dag is gratis toegankelijk.
Altijd al eens bij ons op de boerderij willen kijken? Dit is het moment 🙂 Welkom.