Grasgevoerd orgaanvlees pakket – 1 kg

30,00

Lever, hart, milt en nier in één pakket. Met dit pakket, kun je kennismaken met orgaanvlees en profiteren van al die voedingsstoffen. Zo lang de voorraad strekt.

Op voorraad

Puur natuur

Puur natuurvlees van dieren die echt buiten lopen en het beste voer eten.

Vrij van antibiotica

Al ons vlees is vrij van antibiotica omdat onze dieren een hoge weerstand hebben.

Rechtstreeks van de boer

Het vlees komt rechtstreeks van de boer en wordt bezorgd in heel Nederland

  • Wekelijks bezorging mogelijk op di, wo, do, vr en za.
  • Eens per maand is er op vrijdag en zaterdag een afhaaldag.

Product omschrijving

Runderlever kun je even kort aanbakken. Lekker in combinatie met spek, ui en of appel. En super gezond. Of meng het met gehakt volgens dit recept van rundergehakt met verborgen lever.

Een hart is een spier, en daarom ook heel geschikt om door het gehakt te mengen. Dat doen we dan ook al jaren, zo wordt het gehakt super gezond.

Orgaanvlees is weer terug van weggeweest, zeker nu we leren dat ze boordevol voedingsstoffen zitten. In Nederland wordt rundernier vooral aan huisdieren gevoerd, terwijl ze ook voor ons goed te consumeren zijn. Een belangrijke voorwaarde is dat we de nieren heel goed spoelen! Laat de rundernier daarom in elk geval, een hele nacht weken, in ruim water met een schep zout en een flinke scheut azijn. De kleur van de nier zal daardoor wat bleker en grijzig worden. Spoel de rundernier vervolgens met heel veel water en laat hem desnoods nog een uurtje in koud water liggen. Dep het vlees droog en verwijder het witte niervet dat nog aanwezig is. Nu is je vlees klaar om bereiden.