Cote de boeuf – circa 450 gram

28,00

21 dagen dry aged, uniek stuk vlees voor de op de bbq of in de oven.

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Categorieën , , Product: B22

Beschrijving

Voor de Cote de Boeuf hebben we natuurvlees laten rijpen in speciale rijpkasten. Na 21 dagen krijg je dan dry aged natuurvlees. Hiervan heeft de slager de cote de boeuf, en ook T Bone steak, gesneden. Cote de boeuf komt van het ribstuk van de koe, hetzelfde stuk als waar de ribeye van gesneden wordt. In geval van cote de boeuf zit het bot nog aan het vlees. Dit geeft veel smaak.
De bereiding van cote de boeuf kan op de bbq, in de pan of in de oven.  Een kernthermometer is daarbij heel handig. Zie de tips hieronder.

Een prachtig stuk vlees met heerlijke smaak.

 

Bereidingstips:

Laat het vlees goed op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog en bestrooi het met de gewenste kruiden. Peper, zout en bijvoorbeeld tijm is genoeg.

Bereiding in de oven
Verwarm de oven naar 150 graden. Bak eerst de cote de boeuf even kort in de koekenpan. Schroei beide zijden dicht in roomboter of ossewit.
Zet het vlees in een pan of ovenschaal in de oven tot dat de kerntemperatuur 53 graden is. Zonder thermometer kun je ongeveer 15 minuten aanhouden. Dek na de tijd het vlees nog even af en laat het 10 minuten rusten. Aansnijden in plakken en genieten.

Bereiding op de bbq kort
Begin met verhitten van de BBQ naar 300 graden. Bak de cote de boeuf rondom bruin en laat de temperatuur van de bbq vervolgens zakken naar 160 graden. Leg het vlees iets aan de zijkant tot de kern temperatuur zo’n 53 graden is. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Laat de cote de boeuf nog even rusten (10 min) voor het aansnijden.

Bereiding op de bbq lang
Door het langzaam garen wordt het vlees super lekker. De bbq moet naar zo’n 120 graden. Dit bereik je het beste met briketten en houtskool. Dan leg je het vlees op de indirecte zone van de bbq. In ongeveer 3 uur tijd bereikt de cote de boeuf een temperatuur van 46 graden. Gebruik hierbij het deksel van de bbq. Daarna mag het deksel er van af. Stook de bbq verder op en leg het vlees in de directe zone. Dan het vlees schroeien tot een temperatuur van 53 graden. Om vlammen te voorkomen kan het deksel weer nodig zijn. Laat het vlees nog even afgedekt rusten voor het aansnijden.

 

Natuurlijk van 100% grasgevoerde runderen.

Recept côte de boeuf

 

Extra informatie

Gewicht 0.45 kg
Afmetingen 6 × 6 × 3 cm