open_dag_schotsehooglanders

Hoe werkt het?

pakketbezorger

Wie online bij ons vlees bestelt, krijgt vlees rechtstreeks van de boer. Op de keukentafel in heel Nederland of België.

Maar vlees per post, is dat niet een beetje raar? Het is even wennen, maar het werkt perfect. Je pakketje komt ijs en ijskoud aan.

Dat is vast niet alles wat je wilt weten. Lees hier meer uitleg.

Grasgevoerd natuurvlees

Herefords

Vlees van koeien die écht buiten lopen, in de natuur. Die groeien van gras en kruiden. En dus niet zoals andere koeien van maïs, soja of graan. Puur gezond vee, waar geen antibiotica aan te pas komt.

Gezonder, diervriendelijker en duurzamer.

Lees hier hoe we dat doen met dat 100% grasgevoerd natuurvlees.

Antibiotica vrije kip

antibioticavrije kip z

Kip en antibioticavrij: we dachten lange tijd dat die combinatie niet te vinden was. Totdat we boer Bakx ontmoetten die zijn kippen extra mineraalrijk voer geeft, zodat ze sterker zijn, meer weerstand hebben en geen antibiotica krijgen, óók niet heel even.

Lees hier de details die ons kippenvlees zo bijzonder maken.

Vlees van buitenvarkens

DSC_0977

Varkens die niet alleen scharrelen, maar écht buiten leven. Met hun poten in de modder, samen met andere varkens in een groot groen weiland.
Dat past bij ons.

En dat varkensvlees is lekker!

Proef het zelf, maar lees eerst het verhaal achter onze buitenvarkens.

Bestel direct in onze webshop

We eten dit vlees nu al een tijdje, heerlijk! En mooi bedrijf. Goed om te weten waar het vlees vandaan komt.

Agnes KitchenGardenShop.nl

Onlangs voor het eerst een gemengd pakket afgehaald. Wat een verschil met ander rundvlees. Het ziet er allereerst prachtig uit. Mooi donker vlees. Maar de smaak is zo veel beter dan vlees uit de supermarkt of van de slager. En ik eet er minder van, zo goed vult dit vlees. Komt dit omdat het grasgevoerd is? Misschien niet zo goed voor jullie verkoop…

Maar ik ben er blij mee. Kortom een aanrader en ik kom zeker terug.

Margreet

Wow! Lekkerder dan het biologische vlees uit de supermarkt, of het vlees van de keurslager. Het verschil is echt heel groot!). Ik heb mijn adresje wel gevonden!!

Lees hier de hele blog.

 

FoodieHealthBlog

Scotty in het Westerkwartier

Er was eens een kalfje en dat heette Scotty. Klik om dit kinderverhaal over Scotty de Schotse Hooglander te lezen.

Open dag zondag 30 juni

Jaa, we doen het gewoon weer. Een super leuke open dag organiseren, met lancering Bloemenzee, Biefstuk en Bier workshop, bbq, boogschieten en natuurlijk volop Schotse Hooglanders en Herefords kijken. Op zondag 30-6. Lees hier meer.

Workshop Biefstuk en Bier

In deze workshop leer je alles over biefstuk en vooral hoe je deze perfect kunt bakken. Daarna eet je de biefstuk heerlijk op met een speciaal biertje. Opgave vooraf.

Grazing to heal the earth, begrazing zorgt voor koolstof fixatie

Soms lees of kijk je iets waardoor je helemaal geïnspireerd raakt. Vandaag keek ik naar de ‘TED-talk’ van Wendy Pratt over koolstof fixatie door begrazing en ik werd er helemaal enthousiast van. Deze vrouw vertelt precies waarom we doen wat we doen. En ze legt het goed uit. Daarom delen we de inzichten graag hier.